Οδηγίες Αντιμετώπισης της Λαρυγγοφαρυγγικής Παλινδρόμησης

  1. Εάν είσαστε υπέρβαρο άτομο πρέπει να χάσετε βάρος.
  2. Παίρνετε μικρά, πολλά γεύματα. Αποφεύγετε τα ΛΙΠΗ, τις ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΕΣ και ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, και επίσης τα λεμόνια, τις τομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πατατάκια. Επίσης σε υπερβολικές ποσότητες τις σοκολάτες, τους ξηρούς καρπούς, τα παστωμένα, τις ελιές και το φυτικό λάδι (σπορέλαιο). Το κάθε γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνες, όπως π.χ. κρέας, ψάρι, αυγά και κοτόπουλο.
  3. Αποφεύγετε το ΑΛΚΟΟΛ ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες και πριν την κατάκλιση.
  4. Διακόψτε το ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
  5. Αποφεύγετε την ΚΑΦΕΙΝΗ. Ιδιαίτερα ο καφές, το μαύρο τσάι και τα ποτά που περιέχουν καφείνη (Coca-Cola) πρέπει να μην καταναλώνονται Επίσης όξινα ποτά όπως χυμός πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ, ανανά πρέπει επίσης να αποφεύγονται.
  6. Μην τρώτε για τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξαπλώσετε.
  7. Να κοιμόσαστε με ανυψωμένο το κεφάλι του κρεβατιού σας περίπου 10-20 εκ. Ως εναλλακτική λύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ή τρία μαξιλάρια κάτω από τους ώμους. Το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο ειδικά αν τα συμπτώματα είναι χειρότερα το πρωί (που σημαίνει ενεργό παλινδρόμηση κατά τον ύπνο).
  8. Αποφεύγετε ρούχα που σφίγγουν τη μέση σας.
  9. Λαμβάνετε την αγωγή που σας χορήγησε ο γιατρός σας. Αυτή περιλαμβάνει «αναστολείς ιόντων πρωτονίου» (όπως Nexium, Losec, Omeprazole) τα οποία λαμβάνονται συνήθως 2 φορές την ημέρα. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται 30 λεπτά με 1 ώρα πριν τα γεύματα (καλύτερη απορρόφηση).